U Gornjim Nedeljicama novi putevi za napuštene kuće Rio Tinta koji ne vode nikuda

Kompanija Rio Tinto napušta poslovnu zgradu u Gornjim Nedeljicama i seli se u obližnju Stupnicu, selo udaljeno na samo tri kilometra. Australijski rudarski gigant tamo je zakupio nove poslovne prostorije čija adaptacija je u toku.

Meštani Gornijh Nedeljica smatraju da razloge odlaska Rio Tinta treba tažiti u protestima koje su građani organizovali početkom marta, ispred njihovog predstavništva u Nedeljicama.

– Kada smo prijavili proteste, oni više od tog dana nisu dolazili. Ranije je svaki dan tu bilo oko sedam, osam džipova. Od marta smo viđali samo jedno vozilo obezbeđenja – kažu meštani za Danas.

Smatraju da je ovo još jedan od dokaza da rudarska kompanija nema nameru da ode iz Srbije, već nastavlja realizaciju svojih planova.

– Oni su napustili selo, ali ne i projekat, u to smo sigurni, i sada verovatno čekaju formiranje nove Vlade. Viđamo ih u njivama kod istražnih bušotina koje redovno obilaze, kao i na imanjima i oko kuća koje su ranije kupili – kaže za Danas Nebojša Petković iz Udruženja Ne damo Jadar.

Ceo članak mošete pročitati na portalu Danas.rs

Povezani članci

Poslednje objavljeno